Avantaje ale Sistemului Rooming-In

În cazul în care nu ești familiarizată cu acest concept, sistemul rooming in presupune ca după naștere, mama și copilul să fie cazați în aceeași rezervă pe tot parcursul internării.

Deși conceptul rooming in era aplicat încă de acum mii de ani, odată cu evoluția medicinei, specialiștii au considerat că atât mama, cât și copilul, au nevoie de mai multă atenție imediat după naștere. Așadar, s-a luat decizia ca cei doi să fie mutați în saloane diferite, medicii având grijă de ei în mod separat.

În ultimii ani, specialiștii au scos în evidență importanța pe care sistemul rooming in o avea în viața bebelușilor, astfel că în zilele noastre, în special în maternitățile private, poți opta pentru o astfel de variantă.

În cazul în care nu ești hotărâtă cu privire la acest aspect, în articolul de astăzi îți vom prezenta câteva dintre multele avantaje pe care sistemul rooming in le are.

MATERNITATEA GYNMED

Întărirea relației mamă-copil

Întărirea relației mamă-copil este unul dintre cele mai importante avantaje ale acestui concept. Având în vedere că nou-născutul a trăit și s-a dezvoltat timp de 9 luni în burtica mamei, mutarea sa într-un alt salon imediat după naștere, poate reprezenta un șoc.

De aceea, îți recomandăm să iei în considerare acest aspect, pentru ca bebelușul tău să fie mai liniștit, să îți poată simți mirosul, vocea și bătăile inimii, pe tot parcursul zilei. În plus, experții afirmă că această alegere va avea efecte benefice, asupra copilului, nu doar în primele luni de la naștere, ci pe tot parcursul vieții.

MATERNITATEA GYNMED

Reglarea ritmului somn-veghe

Este binecunoscut faptul că majoritatea părinților se confruntă cu probleme, atunci când vine vorba de somnul bebelușilor. Cel mai adesea, se întâmplă ca nou-născuții să se trezească de mai multe ori pe noapte pentru a fi alăptați, întâmpinând probleme atunci când este nevoie să adoarmă la loc. Una dintre cauze, poate fi reprezentată de faptul că aceștia au coșmaruri în timpul nopții.

Toate aceste probleme legate de somn, pot fi rezolvate și cu ajutorul adoptării sistemului rooming in imediat după naștere. Acesta asigură reglarea ritmului somn-veghe, ciclurile de somn fiind mult mai bine definite.

MATERNITATEA GYNMED

Somn mai odihnitor pentru mamă

În ciuda a ceea ce ar putea crede multe mămici, sistemul rooming in îți va asigura un somn mai liniștitor atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Vizitele asistentelor pentru a îți alăpta bebelușul, precum și grija pe care o porți pentru acesta, pot fi câteva dintre cauzele pentru care mamele nu reușesc să se odihnească suficient.

Dacă optezi ca tu și copilul tău să fiți cazați în același salon, anxietatea de separare va fi în mod evident redusă, iar tu vei putea să îți recapeți puterile și să te odihnești corespunzător, alături de puiul tău.

MATERNITATEA GYNMED

Lactația se stabilizează mai repede

În primele luni de viață ale copilului, colostrul are o foarte mare importanță, fiind bogat în proteine, vitamine și anticorpi. Deși alăptarea este un proces natural, pentru care corpul mamei este pregătit încă din timpul sarcinii, travaliul care poate fi însoțit de dureri mari și stres, determinând atât secreția unor hormoni de stres, cât și deshidratare. Astfel, este posibil ca starea afectiv-emotțională să afecteze în mod negativ secreția laptelui matern.

Maternitatea Gyn Med

Sistemul rooming in va avea numeroase avantaje, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău, favorizând contactul și alimentația la cerere, care stimulează secreția lactată.

Prin urmare, această alegere reprezintă una dintre cele mai bune variante, atunci când vine vorba de o naștere obișnuită, fără complicații în ceea ce te privește pe tine sau pe copilul tău.

Te invităm să accesezi site-ul GynMed pentru a putea beneficia de servicii medicale la cel mai înalt standard. Echipa noastră te va ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie, precum și cu sfaturi și recomandări.

Maternitatea Gyn Med

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this