Lucruri de știut înainte de naștere

Nașterea este unul dintre cele mai importante momente din viața unei persoane, dar în speical din viața mamelor. Având o importanță atât de mare, este esențial ca totul să se desfășoare într-un mod corect, informat și responsabil. Astfel, indiferent de metoda prin care alegi să naști, trebuie să ai în vedere câteva astepcte, care vor asigura atât bunăstarea ta, cât și a copilului tău.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi din momentul în care ai aflat că ești însărcinată nu sunt deloc complicați, însă sunt obligatorii. Este indicat să îți găsești o maternitate de încredere, unde îți dorești să naști. Aici vei merge pentru aproape toate verficările (analize, ecografii), dar și pentru a discuta cu medicul obstetrician și medicul anestezist (pentru nașterea prin cezariană).

MATERNITATEA GYNMED

Comunică cu personalul medical

Este foarte important să găsești niște medici cu care să poți crea o legătură strânsă și astfel să îți poți lămuri toate problemele și potențialele frici. De asemenea, personalul medical te va îndruma și sfătui cu privire la toate investigațiile care trebuie făcute de-a lungul celor 9 luni. Dacă ai întrebări al căror răspuns ți-ai dori să îl afli, îți recomandăm să le notezi pe un carnețel înainte de consult, urmând să asculți cu atenție indicațiile și sfaturile doctorului.

MATERNITATEA GYNMED

Investigații obligatorii

Există extrem de multe analize pe care le-ai putea face în timpul sarcinii, dar care nu sunt necesare decât în cazuri excepționale. Cu toate acestea, sunt și analize care trebuie făcute, înainte de naștere, pentru a te asigura că la sfârșitul celor 9 luni de sarcină vei ține în brațe un bebeluș sănătos și puternic. Astfel, ți-am pregătit o scurtă listă pe care ar trebui să o ai în vedere.

Statusul anticorpilor
Această analiză ar trebui făcută la începutul sarcinii, cu scopul de a îți doza anticorpii pentru rujeolă, oreion, rubeolă, varicelă și hepatita B. Dacă totul este în regulă, înseamnă că ești ferită de infecțiile care s-ar putea produce în timpul celor 9 luni.

Test pentru detectarea anomaliilor
Acest test se efectuează în săptămânile 11-14 și poate depista prezența malformațiilor cardiace, a sindromului Down, Edwards, sau a bolii Tay Sacs.

Ecografia morfologică
În mod normal, această ecografie se face în al doilea trimestru de sarcina, în săptămâna 20. Astfel, sunt analizate în mod amănunțit organele fătului, structura și forma acestora, precum și examinarea fluxului sanguin care irigă placenta.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante analize care vă vor fi efectuate înainte de naștere. Este necesar să le păstrezi pe toate și să îți alcătuiești un dosar, cu care să te prezinți la maternitate în ziua nașterii.

MATERNITATEA GYNMED

Analize pentru Nașterea prin Cezariană

Dacă Optezi să dai naștere prin cezariană, pe lângă analizele obișnuite, în ziua programării la maternitate, mai sunt indicate câteva alte investigații. Hemograma completă, identificarea grupei sanguine și rezerva de ser sunt analizele necesare.

Anestezia

Înainte de operație, vei discuta cu medicul anestezist despre istoricul tău medical, cât și despre modul cum a evoluat sarcina. În urma acestei discuții, veți alege, de comun acord, tipul de anestezie care vă va fi administrată. Epidurala (anestezia spinală) este cea mai folosită în cazul acestei operații.

Epidurala este un tip de anestezie locală, ce presupune injectarea anestezicului în regiunea lombară, în zona nervilor spinali. Astfel, partea de jos a corpului tău va fi amorțită, însă vei fi conștientă pe tot parcursul procedurii.

Toate aceste analize, nașterea propriu-zisă, precum și celelalte investigații, pot fi efectuate la maternitatea GynMed Craiova. Aici veți fi întâmpinată de personal medical dedicat, profesionist, care îți stă la dispoziție cu orice informație de care ai putea avea nevoie.

Maternitatea Gyn Med

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this